De meeste mensen zullen het waarschijnlijk nooit meemaken, maar het kan iedereen overkomen: Een situatie waar je als doodnormale burger alles op alles moet zetten om mensenlevens te redden. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je getuige bent van een ongeluk en dat je gewonde mensen moet helpen. Of wat als er een kind dreigt te verdrinken? En weet je wat je moet doen als er ergens brand uitbreekt?

Karakter heb je al, maar kennis?

Schuilt er een verborgen held in jou? Misschien ben je iemand die, wanneer de situatie erom vraagt, het onderste uit de kan haalt om een mensenleven te redden. Dat is erg mooi, maar heb je ook de kennis om dit in de praktijk waar te maken? Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts 1 op de 33 Nederlanders een EHBO-diploma heeft. Dat betekent dus dat van alle 33 voorbijgangers er telkens maar 1 is die verstand heeft van reanimeren of wonden dichten.

Het zekere voor het onzekere

Zoals gezegd is de kans dat je ooit op je heldhaftigheid wordt getoetst erg klein, maar dat neemt niet weg dat de kans nooit helemaal nul is. Neem daarom het zekere voor het onzekere en laat je wijzer maken over het hoe en wat van EHBO. De kennis die je nodig hebt om levens te redden is eenvoudig tot je te nemen en je zal er je hele leven lang profijt van hebben. Het zou zomaar kunnen dat je op een dag een held moet zijn. Dan wil je toch dat je hierop goed bent voorbereid en dat je weet wat je wel moet doen, wat je niet moet doen en hoe je levens kunt redden? Neem daarom geen risico. Verdiep je in EHBO en zorg dat de held in jou aan de slag kan in het geval dit ooit nodig mocht zijn.

Ben jij een held als het er echt op aankomt?