In Nederland zijn er veel opleidingen te volgen. Niet alleen op de hogescholen, universiteiten en beroepsscholen in ons land, maar ook bij andere instellingen. En zelfs bedrijven bieden opleidingen aan. Neem de opleiding debiteurenbeheer, die al bij meer dan tien instellingen te volgen is. Vandaag vergelijken we de BMK opleiding debiteurenbeheer met andere, vergelijkbare opleidingen. Aan het einde van de vergelijking maken we de balans op. Veel plezier met het lezen van de vergelijking.

De BMK opleiding debiteurenbeheer

We leggen de nadruk dus op de BMK opleiding debiteurenbeheer. Deze opleiding wordt aangeboden door het bedrijf BMK Groep, dat bekend staat als een incassobureau. Het bedrijf biedt dus niet alleen de services rond incasso aan, maar ook opleidingen, waar de BMK opleiding debiteurenbeheer er een van is. Het is op zich opmerkelijk dat dit bedrijf deze cursus aanbiedt, omdat het juist werk is dat zij zelf verrichten. Nu geven ze de klant eigenlijk de mogelijkheid om ook het debiteurenbeheer zelf te regelen. De kwaliteit van de BMK opleiding debiteurenbeheer is hoog. In een aantal gerichte cursussen wordt de kennis over het debiteurenbeheer overgedragen op de cursist.

Andere opleidingen debiteurenbeheer

Natuurlijk zijn er nog meer opleidingen op dit gebied. Het alom bekende Scheidegger biedt bijvoorbeeld een soortgelijke cursus aan. Ook deze staat hoog aangeschreven, maar de contactmomenten met de cursusleider zijn een stuk minder frequent dan bij de cursusleider van de BMK opleiding debiteurenbeheer. In vergelijking met de cursus van Scheidegger scoort de onderzochte cursus dus goed. NHA en DAS bieden ook opleidingen debiteurenbeheer aan, maar van die cursussen kan ik eigenlijk niets zinnigs melden over de kwaliteit. Dat komt doordat de cursussen gesloten zijn en de informatie ervan pas tot je zou komen als je deelneemt aan de cursus. Overigens staat NHA wel bekend als een gerenommeerde instelling, waardoor ik verwacht dat de cursus bij deze organisatie ook goed is.

De BMK opleiding debiteurenbeheer vergeleken