Als in een bedrijf regelmatig met gevaarlijke stoffen zoals gassen gewerkt wordt is de kans dat er een ongeluk mee gebeurt wel aanwezig. Uiteraard worden er dusdanige veiligheidsmaatregelen genomen dat de kans hierop zo klein mogelijk is maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht in geval van een incident gas vrijkomen dan is het wel belangrijk dat dit zo snel mogelijk gedetecteerd wordt zodat de werknemers veilig blijven.

Kenmerken van de single gas detector

Als er maar één soort gas tegelijk vrijkomt kun je dit eenvoudig opsporen met behulp van een single gas detector. Deze kun je ook kopen bij G4ssafetysolutions. Single gas detectors werken op batterijen en gaan zeker een aantal jaar mee zonder dat er onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Derhalve zijn ze altijd betrouwbaar en kun je er ook van uitgaan dat ze altijd naar behoren werken. De batterijen hoef je ook pas na lange tijd te vervangen want deze gaan een hele poos mee. Als in een bedrijf meer gassen kunnen vrijkomen is het verstandig om een andere meter dan een single gas detector te kiezen omdat je anders maar één soort tegelijk kunt meten.

Kijk goed welke meter je nodig hebt

Kijk daarom voordat je een meter zoekt voor gasdetectie altijd goed wat je ermee wilt doen. Een single gas meter is een prima apparaat dat ook nog eens betrouwbaar is maar als je met meer gassen te maken krijgt is het niet zo handig. Dan meet je niet alles of heb je meerdere meters nodig. In het laatste geval kies je beter voor een multi gas detector. Op die manier meet je meer gassen ineens maar kun je ook zien om welk specifiek gas het gaat als er een ongeluk heeft plaatsgevonden.

Hoe meet je goed één soort gas?