Heb je een eigen bedrijf, dan zal je weten dat er een hoop komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Je zit vaak in tijdnood als het gaat om alle taken die je hebt als ondernemer. Zeker als het gaat om een wat groter bedrijf. Als je merkt dat het runnen van je bedrijf soms wat teveel tijd en energie van je eist, is het verstandig om enkele taken niet meer op jezelf te laten neerkomen, maar op assistenten die je kunt inhuren. Dit kost misschien een handjevol extra geld, maar dat geld verdien je zo weer bij dankzij het feit dat de diensten die je zelf levert verbeteren door jouw eigen toename aan slaap en tijd. Daarnaast leveren ingehuurde, gespecialiseerde assistenten vaak net iets beter werk dan jij.

Begin bij je debiteuren

Een voorbeeld van een taak waarvoor je een assistent zou kunnen inhuren of waarvoor je zou kunnen afstappen op een specialist, is het beheer van de gegevens en transacties van al je debiteuren. Hulp bij debiteurenbeheer is niet alleen fijn omdat de administratie ervan een hoop tijd kost, maar ook omdat de onderlinge communicatie met de verschillende debiteuren en het innen van geld een heleboel extra stress en energie kan opleveren. Het is dan ook één van de eerste dingen waar je het best aan kunt denken als het gaat om taken waarvoor je een hulpkracht zou moeten inschakelen. Ook wanneer je al een groep medewerkers hebt die over het debiteurenbeheer van je bedrijf gaan, doe je er goed aan toch hulp in te schakelen wanneer je hierbinnen problemen ontdekt of wanneer je niet zeker weet of je debiteurenbeheer wel efficiënt genoeg verloopt. Zo kom je er bijvoorbeeld misschien achter dat de software die je gebruikt helemaal niet handig is voor het debiteurenbeheer, of dat er andere verbeteringen kunnen worden gedaan.

Een hele verademing

Heb je eenmaal voor een hulp bij het debiteurenbeheer gezorgd, dan wil je nooit meer terug. Voor veel ondernemers is het een hele verademing om een deel van of het geheel van de administratie op de schouders van een ander te kunnen leggen. Het is ook helemaal niet redelijk om zoveel van jezelf te vragen. Geld kan hierin een rol spelen, maar zoals gezegd gaat dit wel op wanneer je goede medewerkers aanstelt. Hoe sneller zij werken, des te minder je voor hen hoeft te betalen.

Hulp bij debiteurenbeheer