Als bent opgeroepen voor een politie verhoor of op heterdaad betrapt bent met een misdaad is dat natuurlijk erg vervelend. Als je hier nou meer te weten over wil komen moet je de website politieverhoor-advocaat.nl bezoeken. Op deze website vind je een handig overzicht met informatie over politie verhoren. Op deze manier kan je je goed voorbereiden op jouw politie verhoor.

 

Recht op een advocaat

Ben je bijvoorbeeld beschuldigd van uitkeringsfraude en ben je opgeroepen voor een verhoor dan is het belangrijk om je van tevoren goed te laten informeren over je rechten en de gang van zaken. Tijdens het verhoor stelt de politie allerlei vragen die bijdragen aan het bewijs voor jouw zaak. Bij deze verhoren is er een grote kans dat de verdachte zich onder druk gesteld voelt en dat de straffen voor uitkeringsfraude erg zwaar zijn maakt dat er niet beter op. Daarom kan het handig zijn om gebruik te maken van een advocaat. Deze kan je veel informatie geven en je goed helpen. Bovendien zorgt de advocaat ervoor dat de politie zelf onder controle wordt gehouden. Zo is er minder kans op een verklaring die onder druk wordt afgelegd en krijgt de politie geen podium om suggestieve en sturende vragen te stellen.

TOM-zitting

Na het politie verhoor wordt er besloten of de zaak een zogenaamde TOM-zitting wordt of direct naar de rechter gaat. Dit wordt voor een groot deel bepaald door de hoogte van het fraude bedrag en door de duur van de fraude. Is dit bedrag laag en de duur niet zo lang dan wordt er waarschijnlijk voor een TOM-zitting gekozen. Bij een TOM-zitting is er geen rechter in het spel en krijg je een voorstel van een straf. Dit is vaak een geldboete of een werkstraf en deze moet je accepteren. Met deze soort zitting krijg je altijd een aantekening op je strafblad. Is het bedrag echter boven de 10.000 euro en bovendien ook nog langdurig dan gaat de zaak waarschijnlijk naar de meervoudige strafkamer.

Opgeroepen voor een politie verhoor? Lees hier wat te doen!