Het is redelijk populair aan het worden dankzij de laagdrempeligheid, het handelen in binaire opties. Maar zijn binaire opties veilig?

Klein risico

Het blijft natuurlijk een risico, aangezien je niet in de toekomst kunt kijken. Maar vergeleken met aandelen zijn binaire opties redelijk veilig. Je gaat akkoord met een bepaalde expiratietijd, en kunt dus zo je investeringen beter spreiden en in de gaten houden. Daarnaast krijg je bij aandelen pas een rendement wanneer je ze verkoopt. Bij binaire opties zul je vaker in verschillende opties handelen, en ben je zelf nooit eigenaar van de aandelen. Je neemt dus een kleiner risico

High/low opties

De high/low opties zijn de veiligste opties te noemen. Wat je bij een high/low optie neemt, is de voorspelling dat de koers van een bepaald product aan het einde van een expiratietijd is gestegen of gedaalt.

Neem bijvoorbeeld de aandelen van Apple, met een startkoers van 500. Je kunt een calloptie nemen van 100 euro met rendement van 50% en expiratietijd van 3 dagen. Wat dit betekent, is dat je je inzet van 100 euro + rendement van 50 euro (50%) krijgt uitgekeerd als na 3 dagen de koers boven het startkoers van 500 euro is. Of dat nou 501, 520 of 700 is, dat maakt niks uit. Je kunt ook een putoptie nemen, dan moet de koers in de bepaalde expiratietijd juist gedaald zijn.

Ontwikkelingen van het bedrijf

Je kunt dit dus redelijk goed voorspellen als je de ontwikkelingen van een bepaald bedrijf goed in de gaten houdt. Als je vrijwel zeker weet dat de aandelen van een bepaald bedrijf binnen bepaalde tijd gaan stijgen, is het dus een vrij veilige optie om een call optie te nemen. Je hebt dan een redelijk grote kans om ‘in the money’ te komen, zoals ze dat dan noemen!

Veilig handelen met binaire opties?